www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини
Горіхи та шпинат проти поганого настрою: лікарі порадили, як уникнути весняного авітамінозу
Версія для друку Написати листа
Відчуваєте постійну втому та сонливість, дратуєтеся без приводу та втратили апетит? Все це може бути ознаками авітамінозу – постійного супутника ранньої весни. Якщо харчуватися правильно, неприємних симптомів можна уникнути. Як організувати свій раціон порадили в обласному центрі здоров’я.

Перш за все, організму потрібне різноманітне повноцінне харчування. Їжте невеликими порціями, але регулярно. В раціоні обов’язкові не лише фрукти та овочі, а й продукти тваринного походження.

Щодня в меню повинні бути вітаміни, необхідні організму. Вітамін А міститься в кабачках, свинячій та телячій печінці, телячому серці та шпинаті. Вітамін D - в тунці, сардині, лососеві. Вітамін Е та В1 - в земляних горіхах та печінці. Вітамін В2 - в яловичій печінці та свинині. Вітамін С - в апельсинах, грейпфруті, брюссельській капусті, обліписі і чорній смородині.

Соки з пачки замініть фрешем. Його потрібно випивати протягом декількох хвилин після приготування. Не слід вживати алкоголь та палити.

Обов’язково порадьтеся з лікарем. Він встановить точну причину поганого самопочуття та за потреби призначить вітамінний комплекс.

Як збалансувати раціон, якщо ви дотримуєтеся посту, читайте тут.






Щоб уникнути авітамінозу потрібно повноцінно харчуватися.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор