www.vasilk-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 19 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Васильківський район >> Новини
Вивчаємо систему електронних закупівель
Версія для друку Написати листа
Вивчаємо систему електронних закупівель

    Верховна рада України 24 грудня 2015 року прийняла Закон «Про публічні закупівлі». Даний документ передбачає здійснення державних закупівель із застосування двох конкурентних процедур регулювання – відкритих торгах і конкурентному діалозі. Також передбачається одна не конкурентна - переговорна процедура закупівлі.
    Метою цього Закону є забезпечення ефективного та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері, розвиток добросовісної конкуренції. Відповідно до даного Закону під час здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг замовники повинні дотримуватись принципів здійснення публічних закупівель та можуть використовувати електронну систему закупівель з метою відбору постачальників та виконавців для укладання договорів.
    Для всіх замовників цей Закон вводиться в дію з 01 серпня 2016 року.
    З урахуванням вище викладеного Дніпропетровською облдержадміністрацією на протязі січня - червня 2016 року заплановано безвиїзні дистанційні навчання з питань проведення запорогових державних (публічних) закупівель в системі електронних закупівель.
    27 січня 2016 року в приміщенні Васильківської райдержадміністрації, за допомогою відеоконференцзв’язку за участю фахівців управління інформаційних технологій та електронного урядування облдержадміністрації та фахівців корпорації «Парус», в супроводі спеціалістів сектору економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації проведено перший день навчання. У навчанні взяли участь замовники (розпорядники) бюджетних коштів, а саме сільські та селищні ради, бюджетні установи та організації району.
    На відео конференції було розглянуто питання щодо здійснення державних закупівель за бюджетні кошти замовників.
    Організаторами відео конференції було запропоновано використовувати електронну систему закупівель через програмне забезпечення «Парус-Бюджет». Учасників відео конференції ознайомили з інтерфейсом даного програмного забезпечення, продемонстровано меню та підменю програми. Навчили як правильно створювати, зберігати та застосовувати в роботі довідники.
    Учасники ознайомилися як правильно вносити до програми річний план державних закупівель та змін до нього.
    Таким чином учасники відео конференції не тільки ознайомились з законодавчими новинками у сфері державних закупівель, але й отримали практичні поради. Оскільки заходи проводились у форматі інтерактивного спілкування, кожен учасник семінару зміг отримати відповіді на питання які його цікавили.

    Завідувач сектору
    економічного розвитку і торгівлі
    райдержадміністрації О.А.МОНАСТИРСЬКИЙ
    Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор